Yritys & historia

Suomalaiseen makuun

Aleksi 13 on suomalainen vaatemyymäläketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman laadukkaita, suomalaiseen makuun sopivia naisten ja miesten vaatteita, kenkiä ja laukkuja arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan.

Aleksi 13:sta löydät tunnetut kansainväliset vaatekonseptit ja monet mielenkiintoiset muotimerkit naisille ja miehille. Laukkuvalikoimat ja Pohjoismaiden suurin kenkäosasto tukevat muotiketjun monipuolista linjaa. Tavarataloistamme löydät tunnetuimmat laatumerkit ja viimeisimmät muotitrendit.

Usealla paikkakunnalla

Aleksi 13 -ketjuun kuuluu tänä päivänä 7 myymälää 7 paikkakunnalla. Kaikkien myymälöiden sijainnit löytyvät tarkemmin tältä kartalta.

Ensimmäinen Aleksi 13 -myymälä avattiin elokuussa vuonna 1967 Helsingissä Aleksanterinkadulla, tuttavallisemmin Aleksi 13:ssa, joka on sittemmin antanut nimensä koko myymäläketjulle.

Arvokas osa Helsingin historiaa

Aleksi 13:n lippulaivamyymälän rakennuksen, entisen Lundqvistin liikepalatsin, on suunnitellut Selim A.Linqvist vuonna 1898 ja se valmistui noin vuonna 1900. Upea rakennus on edelleen yksi Helsingin arvokkaimpia suojeltuja rakennuksia.

Rakennuksen kulmatornin päädyissä on edelleen tallella alkuperäiset, Helsingissä ainutlaatuiset majolika-koristeet, joiden lasituksessa on käytetty metallinhohtoista, läpinäkymätöntä tinalasitusta ja monivärisiä maalattuja ja polttamalla kiinnitettyjä koristeita. Aleksanterinkadun puoleisen porrashuoneen aula on entisöity alkuperäiseen loistoonsa.

Yhteystiedot

Aleksi 13/L-Fashion Group
Aleksanterinkatu 13
00100 Helsinki
Puh: (09) 131 441
Email: etunimi.sukunimi@aleksi13.fi
Avoinna: ark. 10-20 la 9-18 su 12-18